Huisje Weltevree

Een bed & breakfast in Dranouter

Bij een overnachting in onze b&b kan je genieten van het Folk Arrangement: een korting aan de ticketbalie bij concerten en een gratis aperitief bij een maaltijd in het Eetcafé.


In huisje Weltevree kan je terecht voor een nachtje uit in een zeer mooie en rustige streek. Rijkelijk ontbijt met grotendeels huisgemaakte ingrediënten zoals brood, confituur, peperkoek of honing. Genieten van een glaasje ter plaatse gebrouwen wijn. Fietsen, wandelen, lekker eten, cultuur opsnuiven, de oorlog herinneren zijn enkele van de vele mogelijkheden. Zalig genieten op het terras of in de tuin met een boek: gewoon doen!

Wandelen & fietsen icoon

Wandelen & Fietsen

Huisje Weltevree is een ideale uitvalbasis voor wandel en fietsvakanties. Je start midden in het Westvlaamse en Noordfranse heuvelland en er is een wandelknooppunt letterlijk aan de voordeur. Fietsen kunnen in de garage veilig geparkeerd worden.

Je kan onze (elektrische) fietsen huren.

Eten & drinken

Gastronomie

Dorpscafé, muziekcentrum 't Folk, diverse gezellige eetgelegenheden, het kan zelfs te voet.

<oorlogstoerisme

Wereldoorlog I

"Den Grooten Oorlog" vond plaats in deze streek. Huisje Weltevree is het vertrekpunt bij uitstek om de monumenten van de eerste wereldoorlog te gaan bezoeken. In Flanders' Fields in Ieper, waar dagelijks de Last Post gespeeld wordt, de Vredestoren in Mesen, Tyne Cot Cemetery in Passchendaele zijn maar enkele van de vele sites in de omgeving.